Internetová zpovědnice


Vztah s věřící dívkou

Dobrý den.

Dostal jsem se do situace, kdy se mi jako nevěřícímu začala líbit dívka, která je věřící. Párkrát jsme spolu už byli na rande, ale prostě bojím se, že vztah mezi nevěřící a věřícím je nemožný. Nevím přesně, jak se k tomu křesťanství staví v 21. století.

Ona není nijak ortodoxní, problém je s jejími rodiči. Nevím jak to je se sexem před/po svatbě atd. A jsem z toho zoufalý.

přečteno: 1844x
Zpět na seznam


petrsmutny (20)

Napište reakci




Voting1 Myslíš, že je tato zpověď FAKE?
ANO
1
NE
3



7. 1. 2016 (03:26) 94.127.133.***
Ahoj,
ptal jsem se na patřičných místech lidí, kteří koránem žijí a tady je odpověď:
Co se obřízky týče, Korán o ní sice přímo nehovoří nicméně hovoří o ní Sunna, která je druhým základním pramenem islámského náboženství. Podle hadísu, na němž se shodují al-Buchárí a Muslim, slyšel Abú Hurejra, nechť je s ním Alláh spokojen, Posla Božího, mír a požehnání s ním, říci: „Přirozeností je patero: obřízka, holení chlupů v ohanbí, zkracování knírů, stříhání nechtů a odstraňování ochlupení v podpaží.“ (Viz Sahíh al-Buchárího, hadís č. 5939; a Sahíh Muslima, hadís č. 257). Posel Boží také jistému muži přikázal podstoupit obřízku, i když už byl starší. (Viz podání od Ibn Šihába az-Zuhrího v al-Adabu l-mufred, hadís č. 1252. Hadísy o tom uvádějí i Abú Dawúd a al-Bejhekí.)
Ibn Hadžer al-Askalání o povinnosti mužské obřízky dokonce uvádí konsenzus. (Viz Fethu l-Bárí, 1/372.)
Výjimkou je zdravotní kontraindikace.

Obřízka je Sunnou Proroka Ibráhíma/Abraháma, mír s ním a Korán výslovně uvádí:
????? ??????????? ???????? ???? ???????? ??????? ???????????? ???????? ????? ????? ???? ??????????????
A pak jsme ti vnukli: „Následuj náboženství Abrahama, jenž hanífem byl, vždyť on věru mezi modloslužebníky nepatřil! (Nahl: 123)
V nejautentičtějších sbírkách hadísů se pak říká, že se Ibráhím obřezal ve velmi vysokém věku, 80 let (Viz Sahíh al-Buchárího, hadísy č. 575; 3356; 6298; a Sahíh Muslima, hadís č. 2370.)

Co se týče sňatku křesťana a muslimky, něco takového je zakázáno a to přímo samotným Koránem:
???? ????????? ??????????? ?????? ???????? ? ????????? ??????? ????? ??? ??????? ????? ?????????? ? ????????? ??????? ????? ??????? ? ????????? ????? ????? ????????? ????????????? ????????? ? ??????????? ??????? ???????? ?????????? ?????????????
Neprovdávejte dcery své za modloslužebníky, pokud tito neuvěří; a věřící otrok je věru lepší než modloslužebník, i když se vám tento více líbí. Takoví lidé vás zvou do ohně pekelného, zatímco Bůh vás zve do ráje a k odpuštění, s dovolením Svým, a objasňuje znamení Svá lidem - snad si to připomenou! (Bekara:221)
????? ??????? ??????? ??????????? ????? ??????????? ???????
Bůh nikdy nedá nevěřícím možnosti nad věřícími. (Nisá´:141)
????? ?????????????? ????????? ???? ???????????? ????? ????????? ? ?? ????? ????? ????? ???? ??? ????????? ???????
když zjistíte, že jsou věřící, neposílejte je nazpět k nevěřícím, neboť jim nejsou dovoleny a ani oni nejsou dovoleni jim (Mumtehenna:10)
Je tomu tak proto, že v manželství tahá za silnější konec provazu muž. On je ten, který rodinu vede, stará se o ni a řídí ji, usměrňujíce její kroky. Pokud by se nemuslim oženil s muslimkou, vytvářel by na ni a na její víru nátlak a došlo by ke konfliktu zájmu muže, aby jej jeho žena respektovala, na straně jedné, a ženy, aby byla zachována její víra a náboženská svoboda, na straně druhé. Žena bývá ta, která se přizpůsobuje, která následuje a přijímá pravidla a zvyklosti rodiny svého manžela. Proto je opodstatněná obava, že by takovým sňatkem byla náboženská identita takové muslimky v ohrožení. Citované verše se sice týkají jen obecně sňatku s modloslužebníkem a nikoli konkrétně s křesťanem či židem, ale verš ze súry an-Nisá upozorňuje na odvádění k Peklu a víme, že spása před Peklem je podle islámu spojena s přijetím a následováním poselství Proroka Muhammeda, které ani judaizmus, ani křesťanství neuznává. (Viz 'Alázuddín Abú Bekr ibn Mes'úd al-Kásání al-Hanefí v Kitábu Bedái'u s-senái' fí tertíbi š-šarái', 2/271-72.)

Děti dále přijímají rodovou linii a příjmení po otci, tedy sňatkem s nemuslimem by byla rodová linie muslimky přerušena. Islám uznává křesťanství a judaizmus jako zjevená náboženství se základem v dřívějších proroctvích a zjeveních a přikládá jim proto mezi ostatními náboženstvími zvláštní a výsadní místo. Muslimský manžel má povinnost zajistit židovské či křesťanské manželce svobodné praktikování její víry. Opačně nic takového neexistuje a vše záleží na dobré vůli konkrétního jedince.

Ohledně tohoto zákazu panuje mezi muslimy a jejich učenci všeobecný a všemi přijímaný konsensus. (Viz Wehba az-Zuhejlí v al-Fikhu l-islámí we adilletuh, 6/151-152) Muslimka se může provdat jen za toho, kdo jí odpovídá nábožensky, tj. je muslimem. (Viz al-Marghinání v al-Hidája, 1/236.)

Zákaz podobných typů smíšených manželství v islámu není jen islámským specifikem, ale má svou obdobu i u jiných vyznání. Podle klasického halachického práva není uznán sňatek židovky s nežidem za odpovídající manželské instituci a proto nemá žádné právní následky a je posuzován jako neexistující. V klasickém kanonickém právu katolickém jsou rozlišena manželství mixta religio, tj. s rozdílnou denominací a dispartas cultus, tj. s odlišnou následovanou náboženskou tradicí, např. sňatek katoličky s muslimem. Něco takového je sice možné, ale katolická strana musí přísahat, že víru neopustí a že děti bude vychovávat výlučně jako křesťany. Podle pravoslavných interpretací (např. srbské) je dispartas cultus trvalou

4. 1. 2016 (12:29) 80.95.113.***
Myslim ze problem nebude,verici clovek neni o nic horsi nez neverici clovek.Jak je to se sexem to netusim,v teto situaci jsem nebyla tak nevim.
Podle me myslim ze se sexem se ceka do svatby.Ale jen si to myslim.Mozna by stal za to se podivat na internet kde se najdou odpovedi.Drzim palce :)

jdizasvetlem 30. 12. 2015 (00:37) 78.102.240.***
cassiel: takové pokrytectví, to bych nečekala, ale toto je holt matrix, reálný svět je jiný ....

29. 12. 2015 (20:48) 94.127.133.***
Ahoj,
pokud je to"obyčejná věřící", tak problém se sexem před svatbou není- záleží na dohodě. Rodiče budou nejspíš "stará škola, tak budou preferovat sex po svatbě; církev, jako taková prošla modernizací v tom smyslu, že sex před svatbou neodsuzuje, má pro to pochopení, ale neschvaluje to.

Co se týká budoucího manželství, tak není vyloučené a pro spokojenost jejích rodičů doporučuji nechat se pokřtít a vzít se v kostele.
Saul, známý později, jako Pavel se nechal pokřtít ve věku, kdy byl mužem
Tento člověk dříve pronásledoval židy a křesťany a on sám se později stal křesťanem.

K tomu, aby se člověk mohl prohlásit za vyznavače jakékoliv víry, musí vědět, kdo je Bůh,co dokázal, k čemu jsou svátky,k čemu jsou svátosti a jaký mají význam. Já porovnávám tři svatá písma: Bible, Korán a Bhagavad Gítá. Ve všech těchto písmech je uvedeno, že věřící musí znát významy věcí, uvedených výše.

29. 12. 2015 (20:40) 88.102.43.***
Taky mám mezi svými kamarády hodně věřících lidí a taky mě někdy pěkně štvou. Bych se jí na to zkusil zeptat nenápadně. ;-)


reakce na zpověď
Přezdívka:
Reakce:
Kontrolní kód:
Kód

  • Ochrana proti spamu. Psát další reakce můžete až po uplynutí jedné minuty.
  • svěř se
    temnota
    zpovědnice

    Přihlášení

    user Uživatelské jméno
    pass Heslo


    psát své zpovědi můžeš i bez registrace

    REGISTRACE ZDARMA

    Vyhledávání

    

    Jaká je tvá nejoblíbenější sexuální poloha?
    Poloha zezadu 7x | 26%
    Poloha na koníčka 3x | 11%
    Poloha misionář 0x | 0%
    Poloha 69 16x | 61%
    Hlasovalo: 26x

    Archív statistik

    Posledních 12 měsíců
    duben2024
    březen2024
    únor2024
    leden2024
    prosinec2023

    Globální statistiky

  • uživatelů: 322 (145 mužů, 177 žen)
  • zpovědí: 1142
  • reakcí: 2659

  • nejnovější zpověď:
  • (Chci ženatýho)
  • nejnovější reakce:
  • (zobrazit - autor: Lasicka)

  • nejčtenější zpověď celkově:
  • (Omylem jsem se vyspala se synem - přečteno: 28013x)
  • nejčtenější zpověď za měsíc:
  • ( - přečteno: x)
  • nejčtenější zpověď za 7 dní:
  • ( - přečteno: x)

  • nejvíce reakcí na zpověď celkově:
  • (Zamilovaná do učitelky - počet reakcí: 27x)
  • nejvíce reakcí na zpověď za měsíc:
  • ( - počet reakcí: x)
  • nejvíce reakcí na zpověď za 7 dní:
  • ( - počet reakcí: x)