Internetová zpovědnice


Můj názor na vegany a vegetariány

Když mi někdo nekecá do jídla, nevadí mi a respektuji je. Vlastně mi tolik nevadí, jejich styl života a ta myšlenka je i docela hezká.
Těch je ale bohužel málo...
Před některýma se zmíním, že jím maso (v případě veganů stačí pouhá zmínka o kakau...) a hned jsem krvelačná bestie. Samozřejmě nezapomenou poslat 109876575756 smutných videí z jatek.
Lidi, já to nepotřebuji vidět, jsem se situací už dávno obeznámená a mám na ní svůj názor.
Dostává mě, jak mě nazývají masožravcem. Lidi, já jsem všežravec a jím poměrně vyváženě.
Maso ani tolik nejím, nemám potřebu, ale občas si ten řízek prostě dám. Maso jím vlastně jen k obědu, a to ne pořád (stejně si myslím, že maso ve školní jídelně o skutečná maso ani nezavadilo :D Tuhle poznámku ignorujte, šalala~). Nejím ho po tunách jak nějaký magor. Většina lidí, kteří maso jedí, to také tak mají. Mým názorem je, že by se produkce jatečních zvířat mohla "trochu" snížit, protože trh momentálně nabízí víc, než jsou lidi schopni zkonzumovat, a chudák kravička umřela, aby její maso mohlo shnít, což je podle mě děsné plýtvání. Mohly by se také zlepšit podmínky na jatkách.
Ale nechci, aby byl masný průmysl zastaven úplně. Jednak kvůli tomu, že spoustu lidí přijde o práci.
Jednak kvůli tomu, že do Globusu bude chodit míň lidí. Ano, to byl vtip :D
Jednak pro to, že by většina druhů a plemen zvířat chovaných na maso vyhynula. Krávy by už nechoval téměř nikdo, slepice taky ne, a lidí, kteří chovají hospodářská zvířata pro radost, je fakt žalostně málo. A kdo by sakra chtěl živit stádo 60 krav, když z nich nebude mít žádný výdělek? Plemenitba se zastaví a většina domácích plemen naprosto zanikne. Na dvorku už nebudou vesele pobíhat slepičky, protože nějaký vegan nařídil, že se slepičky na vajíčka chovat nemají, a tak většina chovů prostě NEBUDE a získat slepice bude veliká vzácnost. U hospodářských stavení nebude vesele bučet kravička, protože veganům přijde nechutné, že to mlíčko, které patří telátku, si berou lidé. Lidé nebudou mít důvod tato zvířata chovat, když z nich nebudou mít výdělek, což je velice smutná pravda, kterou si většina ani neuvědomuje. Je docela smutné pomyslet, že až jednou budu mít potomky, nebudu je moci brát na venkov na farmu za zvířátky, protože tam žádná nebudou. A to jen kvůli tomu, že to vegany pohoršuje.
Znovu opakuji, nemám proti nim vůbec nic, dokud
Občas z toho mám výčitky svědomí, že tolik zvířat zemře a jejich tělo se ani nevyužije. Děsně mě štve, když někdo zemře zbytečně.
Jen mi vadí, že někteří vegetariáni a vegani si děsně protiřečí. Říkají, jak jsou ekologičtí, a přitom si soustavně kupují palmový olej a žerou sóju po tunách. Kolik hektarů pralesů vykáceli kvůli sóje? Kolik zvířat přišlo o domov? Hele, já sice taky žeru věci se sójou, ale neprohlašuju se za bůhvíjakýho ekologa, kvůli kterému zvířata neumírají. Vegani nechtějí, aby zvířata umírala, a přitom NĚKTEŘÍ stále žerou sóju, používají hnusný make-up, různý krémový serepetičky, které jsou testovány na zvířatech a palmový olej, kvůli kterým umírají zvířata snad ještě víc. O to mi jde.
Chápu, že jsem teď krvelačná zrůda. Chápu, že mě všichni ukamenujete. Ale je to tak, jak to cítím. Vím, že si tímhle příspěvkem strašně protiřečím, a chovám se stejně afektovaně, jako někteří z nich, ale musela jsem ty emoce ze sebe dostat.
Nechci vegetariány ani vegany nutit k tomu, aby se stali opět "všežravci", jen aby se nad tím zamysleli a napsali k tomu svůj názor. Budu moc ráda :)
Děkuji za přečtení :)

přečteno: 1959x
Zpět na seznam


Arawen

Napište reakci




Voting1 Myslíš, že je tato zpověď FAKE?
ANO
1
NE
1



Linda 24. 7. 2016 (21:56) 89.103.190.***
Výroba masa a mléka v podání moderního zemědělství je hlavním faktorem naší katastrofy, která sahá od zdraví až po klima a kterou lidé sami způsobili. Moderní továrny na zvířata nevědí, kam s obrovskými horami hnoje a moři hnojůvky, které každodenně vyprodukují. Jejich provozovatelé "kašlou" na občany a "serou" na jejich práva, trýzněná zvířata je ale také - jako za trest - pořádně zahrnují exkrementy. Činitelé, kteří jsou zodpovědní za celou zapáchající situaci, neví, kam s nimi. Snaží se je odstranit většinou ilegálně a nechávají obrovské množství hnojůvky stále znovu přetékat z odpadních nádrží do řek. To vyvolává značně rozsáhlé katastrofy, které postihují životní prostředí, poškozují faunu a flóru.
Hromadný chov zvířat přispívá rozhodujícím způsobem také ke klimatické katastrofě. Nejvýrazněji podporuje globální oteplování. Přispívá k větší intenzitě dopravy, neboť živočišná výroba je mnohem náročnější na dopravu než výroba rostlinná. Sektor užitkových zvířat je celosvětově zodpovědný za 18 % celkového množství skleníkových plynů, produkuje 37 % emisí metanu a 65% celkového množství oxidu uhelnatého.
Už dávno se stalo skutečností, že zvířata pro bohaté žerou chléb chudých. Zatímco denně zemřou hladem tisíce až desetitisíce dětí, spotřebujeme 50 % celosvětové sklizně obilí a 90 % sklizně sóji při krmení užitkových zvířat určených pro výrobu masa. Krmivo se exportuje i ze zemí, kde lidé umírají hladem.
1 kg hovězího masa potřebuje 323 m2 půdy, 1 kg zeleniny jen 6 m2. Krmivový průmysl dnes využívá v celosvětovém měřítku polovinu všech agrárních ploch.

25. 3. 2016 (13:12) 212.79.110.***
Ví doopravdy někdo jak to chodí na kravíně?

Dvouletá (tříletá) jalovička je připuštěna, porodí tele, které je odebráno a šup s ní do dojírny. Po čtyřech dnech je z ní odebráno mlezivo a nastane čisté mléko, které je z ní bráno a to se posílá do mléčného průmyslu kde ti vyrobí ty údajné pochoutky (sýry, jogurty, tvarohy...). Tohle vše je opakované do doby než přestane být "k ničemu". Klesne s mlékem a nebo nemůže být inseminátorem oplodněna. A co dál? Šup s ní na jatka. Někdy se stane, že kráva nebo jalovice po otelení ulehne a konec. Někdy se stane, že po otelení má špatnou pánev a už se nezvedne. ŠUP S NÍ NA JATKA!!!

Takže milý zlatí, moc toho nevíte. Lidé chlemtají mateřské mléko. Ty krávy jsou všema sračkama na píchané. Dostávají krmení, které je napěchované vším možným, aby dávali co nejvíce mléka. Některé krávy dají i 30litrů. Zajímavé, že?

Myslím, že byste se tam nejprve měli (vy všichni) podívat, abyste viděli realitu.

16. 3. 2016 (16:30) 94.127.133.***
Ahoj Arawen,
zastavím se trochu u těch krav;

Píšeš:"U hospodářských stavení nebude vesele bučet kravička, protože veganům přijde nechutné, že to mlíčko, které patří telátku, si berou lidé"

V tom se pleteš, protože kráva se nemusí chovat pouze na maso, ale především na mléko, ze kterého můžeš vyrobit máslo, smetanu, jogurty, sýry a další věci.

Vadí mi jakýkoliv extrémismus.
"Ale nechci, aby byl masný průmysl zastaven úplně. Jednak kvůli tomu, že spoustu lidí přijde o práci."
V tom se také pleteš, protože všichni můžou přejít do zemědělství a pracovat na snížení nákladů na výrobu mléčných výrobků.

Na závěr" nejsem vegan, ani vegetarián: jsem realista.


Ari 12. 3. 2016 (11:00) 88.102.83.***
Ano, vím, že se sója používá i na výkrm dobytka, kterého jím. Mně jde prostě O TO PROTIŘEČENÍ veganů, že kvůli nim neumírají žádná zvířata a že jsou ekologičtí, což vůbec není pravda.

Ari 12. 3. 2016 (10:58) 88.102.83.***
Sója je příšerná i v tom, že se pro její pěstování používají strašně nechutné pesticidy, kvůli kterým umírají zvířata a domorodci. Kvůli plantážím se sójou mizí vzácné jihoamerické savany se spoustou unikátních živočichů a rostlin, kácí se pralesy, pesticidy otravují půdu, vodu a zabíjejí místní domorodce anebo způsobují předčasné porody a vrozené vady.


reakce na zpověď
Přezdívka:
Reakce:
Kontrolní kód:
Kód

  • Ochrana proti spamu. Psát další reakce můžete až po uplynutí jedné minuty.
  • svěř se
    temnota
    zpovědnice

    Přihlášení

    user Uživatelské jméno
    pass Heslo


    psát své zpovědi můžeš i bez registrace

    REGISTRACE ZDARMA

    Vyhledávání

    

    Jaká je tvá nejoblíbenější sexuální poloha?
    Poloha zezadu 7x | 26%
    Poloha na koníčka 3x | 11%
    Poloha misionář 0x | 0%
    Poloha 69 16x | 61%
    Hlasovalo: 26x

    Archív statistik

    Posledních 12 měsíců
    duben2024
    březen2024
    únor2024
    leden2024
    prosinec2023

    Globální statistiky

  • uživatelů: 322 (145 mužů, 177 žen)
  • zpovědí: 1142
  • reakcí: 2659

  • nejnovější zpověď:
  • (Chci ženatýho)
  • nejnovější reakce:
  • (zobrazit - autor: Lasicka)

  • nejčtenější zpověď celkově:
  • (Omylem jsem se vyspala se synem - přečteno: 27978x)
  • nejčtenější zpověď za měsíc:
  • ( - přečteno: x)
  • nejčtenější zpověď za 7 dní:
  • ( - přečteno: x)

  • nejvíce reakcí na zpověď celkově:
  • (Zamilovaná do učitelky - počet reakcí: 27x)
  • nejvíce reakcí na zpověď za měsíc:
  • ( - počet reakcí: x)
  • nejvíce reakcí na zpověď za 7 dní:
  • ( - počet reakcí: x)